ماچا، نوعی پودر چای سبز ژاپنی است که به طور سنتی در مراسمات چای ژاپنی نقش مهمی دارد. این چای به رنگ سبز روشن است و عطر و طعم بسیار بینظیری دارد. علاوه بر این خواص ماچا همه را مجذوب خود کرده به طوری که روزانه تعداد طرفداران این چای در سرتاسر جهان رو به افزایش میباشد. اگر ماچا یا هر نوشیدنی که با پودر آن درست شود را میل کنید، سطح انرژی شما را در تمام طول روز بالا میماند و در هنگام فعالتهای سخت کمتر احساس خستگی میکنید. همچنین چای سبز بدن را در برابر فشارهای عصبی و اضطراب مقاوم و به دفع سموم و بهبود عملکرد کبد و کلیه کمک میکند.
در تاریخچه ماچا آمده که این چای اولین بار در چین یافت شد تا اینکه در قرن7 تا 9 میلادی توسط راهبان ژاپنی به این کشور آورده شده، بطوری که الان با کیفیتترین نوع ماچا مربوط به ژاپن میباشد. در این کشور قبل از جمع آوری برگهای چای، به مدت 2- 4 هفته بوتهها را با پارچههای برزنتی میپوشانند تا نور به آنها نرسد؛ در نتیجه اسیدآمینه و کلروفیلشان افزایش یابد. هرچه کلروفیل ماچا بیشتر باشد، رنگ آن زمردیتر، طعم آن شیرینتر و آنتی اکسیدان EGCG آن بیشتر خواهد بود.
برداشت ماچا در ژاپن بصورت دستی اتفاق میافتد سپس با گذشت از مراحل مختلف بخاردهی، خشک کردن تدریجی و جدا کردن ساقهها و برگها، یک قسمت شیرین مرکزی باقی میماند که به آن تنچاه میگویند. در نهایت تنچاه را در بین دو سنگ گرانیتی خالص آسیاب میکنند تا پودر شود. از این پودر در انواع نوشیدنیهای ماچا، دسر، کیک، اسموتی، بستنی، نوشیدنیهای مخلوط شیر، کاپوچینو و لاتهها استفاده میشود. پودر چای سبز ماچا طعم و عطر بسیار عالی به این خوراکی ها میدهد.
فواید ماچا
1.سرشار از آنتی اکسیدان
از مهمترین فواید ماچا میتوان به منابع غنی آنتی اکسیدان در این چای اشاره کرد که به جلوگیری از آسیب سلولی و کاهش خطر ابتلا به سایر بیماریهای مزمن دیگر کمک میکند.
آنتی اکسیدان Epigallocatechin gallate یا EGCG مهم ترین جزء موجود در ماچا است. این آنتی اکسیدان به همراه کافئین موجود در این چای سبز، سیستم عصبی مرکزی را تحریک کرده و چربی را در جریان خون آزاد میکند و در نتیجه بدن میتواند از چربی به عنوان سوخت استفاده کند.
واحدی که برای سنجش میزان آنتی اکسیدان موجود در غذاها استفاده میشود ORAC (ظرفیت جذب رادیکال های اکسیژن) نامیده میشود. ORAC مجموعه ای از آزمایشهای کنترل شده است که توسط موسسه ملی سلامت و دانشگاه Tuft آمریکا صورت گرفته است تا میزان آنتی اکسیدان موجود در غذاها و نوشیدنیها را نشان دهد. هرچه میزان ORAC برای یک ماده غذایی بیشتر باشد میزان آنتی اکسیدانهای موجود در آن بیشتر است. ماچا با دارا بودن 1573 واحد ORAC بیشترین میزان آنتی اکسیدان را داراست .
ماچا چیست
خواص ماچا

ماچا چیست
2.به محافظت از کبد کمک میکند
کبد دومین عضو حیاتی بدن است که مهمترین نقش را در دفع سموم، متابولیسم داروها و پردازش مواد مغذی دارد.از دیگر فواید ماچا که مطالعات بسیاری آن را تایید کرده اند تقویت سلامتی کبد است. در طی یک مطالعه به موشهای صحرایی دیابتی به مدت 16 هفته ماچا داده شد. پس از پایان این تحقیق، دریافتند که این ماده از آسیب به کلیهها و کبد جلوگیری میکند .
یک مطالعه دیگر که به بررسی تاثیر ماچا بر بیماری کبد چرب غیرالکلی 80 نفر میپرداحت; نشان داد کسانی که روزانه 500 میلی گرم از این چای به مدت 90 روز مصرف کردند، پس از 12 هفته، سطح آنزیمهای کبدی آنها به میزان قابل توجهی کاهش یافت و آسیب کبدیشان تا حدودی بهبود یافت.
3.عملکرد مغز را تقویت میکند
کافئین موجود در چای ماچا به تدریج وارد بدن میشود و سطح انرژی بدن را به طور ثابت در طول 3 الی 4 ساعت بالا میبرد. علت پایداری انرژی حاصل از نوشیدن ماچا این است که این چای دارای آمینواسیدی کمیاب به نام ال تیانین میباشد که به بدن شما کمک میکند تا کافئین را به نحوی متفاوت استفاده نماید، در واقع ترکیب کافئین و ال تیانین باعث اثر معجزه آسای چای ماچا میشود.
ال تیانین با افزایش فعالیت موج آلفا در مغز می تواند به ایجاد آرامش و کاهش سطح استرس کمک کند. همچنین باعث تقویت حافظه و کاهش زمان واکنش دادن مغز میشود.
خواص ماچا
4.کاهش وزن
به هر مکمل کاهش وزن نگاهی بیندازید و به احتمال زیاد “عصاره چای سبز” را که در ترکیبات ذکر شده مشاهده میکنید. این چای به دلیل توانایی منحصر به فرد خود در کاهش وزن شناخته شده است. در واقع، مطالعات نشان میدهد که ماچا میتواند به افزایش متابولیسم و چربی سوزی کمک کند. در زیر به تعدادی ازفواید ماچا در کاهش وزن اشاره شده است:
کاهش تری گلیسیرید اضافی
هنگامی که قند و چربی وارد بدن میشوند به یک مادهی ضروری به نام تری گلیسیرید، سنتز میشوند. این فرایند سنتز در رودههای کوچک و کبد انجام میشود و تری گلیسیرید از طریق جریان خون به سایر بخشهای بدن منتقل خواهد شد. تری گلیسیرید، یک ماده بسیار مهم است زیرا انرژی مورد نیاز برای کمک به عملکردهای مختلف بدن را فراهم میکند. با اینحال، مشکل زمانی به وجود میآید که مقدار اضافیتری گلیسیرید در بدن وجود داشته باشد. تری گلیسیرید اضافه به چربی تبدیل خواهد شد و این مسئله میتواند منجر به چاقی شود. ماچا میتواند با خطر تری گلیسیرید بیش از حد مقابله کند زیرا دارای مقدار زیادی پلی فنول است. پلی فنولها با فعال کردن یک آنزیم خاص در بدن، تری گلیسیرید اضافی را حل خواهد کرد. این بدان معناست که اگر بطور منظم چای ماچا بنوشید، مقدار چربی در بدن شما کاهش خواهد یافت.
افزایش متابولیسم
مصرف چای ماچا به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی کاتچین EGCG، فرآیند ترموژنیک ( سوزاندن کالریها) را در بدن از ۱۰ % تا ۴۳% افزایش میدهد.
بهبود استقامت در طول ورزش
ورزش، یکی از مؤثرترین راهها برای کاهش وزن است. ورزش، نه تنها کالری میسوزاند بلکه سطوح انرژی را افزایش میدهد و نقش مهمی در عضله سازی ایفا میکند. پلی فنول کاتچین که در ماچا موجود است، سلولهای عضلانی و کبد شما را تحریک میکند تا از اسیدهای چرب بیشتری استفاده کنند. در نتیجه بدن شما با سرعت کمتری از کربوهیدارتها استفاده خواهد کرد. با باقی ماندن کربوهیدراتهای بیشتر در بدنتان، شما میتوانید برای مدت زمان طولانی تری ورزش کنید و بدن شما، کالری بیشتری خواهد سوزاند.
ماچا چیست
خواص ماچا

5.افزایش سلامت قلب
بیماریهای قلبی علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است و حدود یک سوم کل مرگ و میر در افراد بالای 35 سال را شامل میشود. برخی از مطالعات نشان دادهاند که نوشیدن چای سبز، که دارای مشخصات مغذی مشابهی با ماچا است، ممکن است به محافظت در برابر بیماریهای قلبی کمک کند. چای سبز ممکن است با جلوگیری از اکسیداسیون کلسترول LDL از شما در برابر بیماریهای قلبی محافظت کند.
6.سلامت پوست
ماچا حاوی مقدار زیادی کلروفیل است. این ماده یک سم زدای بسیار قوی است که میتواند مواد مضر را حذف کرده و با رادیکالهای آزادی که به سلولهای پوست آسیب میزنند، مبارزه کند. ماچا به خصوص برای آکنه بسیار مناسب است چرا که میتواند تولید چربی پوست را کاهش دهد .
7.میتواند به جلوگیری از سرطان کمک کند.
ماچا پر از ترکیبات تقویت کننده سلامتی مانند: آنتی اکسیدان کاتچین EGCG میباشد، که مشخص شده دارای خواص ضد سرطانی قوی است. برخی از آنها در کاهش اندازه تومورهای سرطانی و یا کند کردن سرعت رشد سلولهای آن موثر هستند.
خواص ماچا
مقایسه چای سبز و چای ماچا
از آنجایی که ماچا به صورت پودر است و برخلاف چای سبز نیازی به دَم کردن ندارد، تمام برگ مصرف شده و در نتیجه فواید بسیار بیشتری نسبت به چای سبز دارد. کافئین و التیانین این چای به ترتیب بیش از 5 و 3 برابر قهوه میباشد. به طور میانگین یک فنجان ماچا از نظر مواد مغذی برابر با ۱۰ فنجان چای سبز دم شده معمولی است.
خواص ماچا
خواص ماچا
ماچا جایگزینی بی نظیر برای قهوه
کافئین موجود در چای سبز ماچا با کافئین معمولی قهوه و شکلات متفاوت است زیرا کافئین قهوه با تاثیر منفی بر روی غدد آدرنالین باعث افزایش آدرنالین، انسولین و گلوکز میشود در نتیجه اضطراب، استرس و بیخوابی را بوجود میآورد. علاوه بر این، کافئین قهوه به یک باره انرژی را بالا میبرد و به سرعت نیز کاهش مییابد درحالی که کافئین ماچا انرژی را به تدریج بالا میبرد و مدت بیشتری بدن سرحال و با نشاط باقی میماند.
علت پایداری انرژی ماچا وجود آمینواسید کمیابی به نام ال تیانین در این چای میباشد. بدن این نوع کافئین را به نحوی متفاوت مصرف میکند، درواقع ترکیب کافئین و التیانین تاثیر معجزه آسایی بر بدن دارد.
خواص ماچا

انواع کیفیت ماچا
چای ماچا دارای درجات مختلفی از کیفیت میباشد که این کیفیت ها بر اساس رنگ، عطر، طعم و … چای متفاوت میباشد. ما با ارائه دو کیفیت ماچا نرمال و تشریفاتی به نیازهای شما برای مصارف گوناگون پاسخ دادهایم. در زیر بطور خلاصه با این کیفیتها آشنا میشوید. برای کسب اطلاعات کامل درمورد محصولات هر دسته به فروشگاه بری نو مراجعه کنید.
ماچا نرمال:
ماچا با داشتن کیفیت نرمال ( premium Quality) گزینه ای مقرون به صرفه و مناسب برای کسانی است که تمایل دارند از مزایای بی شمار این چای استفاده کنند. این نوع ماچا با دارا بودن مقدار زیادی آنتی اکسیدان EGCG براي افرادي كه به دنبال چربي سوزي و افزايش متابوليسم هستند و باید دفعات بسیار زیادی از آن استفاده کنند گزينه بسیار ايده آل و مقرون به صرفه ای است. مزه آن تقریباً شبیه چای سبز اما با تلخی کمتر میباشد و کمی گَس همراه با یک شیرینی پنهان است.
ماچا تشریفاتی:
کیفیت تشریفاتی به لحاظ عطر، طعم و رنگ بهترین کیفیت ماچا در دنیاست. این درجه، محصول برگ های جوان و تازه گیاه در برداشت اول و به صورت دست چین میباشد که دارای بهترین طعم و رنگ در بین سایر درجات است. درجه تشریفاتی دارای طعم لطیف و دلنشین است و این بدین معنی است که درجه تشریفاتی را میتوانید بدون اضافه کردن شیرین کننده و یا طعم دهنده های دیگر استفاده کنید. ماچا درجه تشریفاتی دارای رنگ سبز روشن درخشان است. همچین این درجه به خوبی پودر شده و با لمس کردن پودر، نرمی آن را کاملا متوجه میشوید.
ماچا چیست
ماچا چیست
خواص ماچا

چکیده
ژاپنی ها هزاران سال است از ماچا استفاده میکنند و جزو سالم ترین و باهوش ترین انسان ها در این سیاره هستند. مردم این کشور به تناسب اندام و پوست شفافشان نیز مشهور هستند. باتوجه به اینکه ماچا از نوشیدنیهای جدایی ناپذیر ژاپنیها هست، میتواند تاحدودی در این هوش بالا و تناسب اندام زیبا موثر باشد. همچنین ایمنی بدن را افزایش میدهد و باعث جوانی شما میشود.
این چای سطح انرژی شما را در طول روز بالا میبرد و در هنگام فعالیتهای شدید کمتر احساس خستگی میکنید. علاوه بر آن باعث افزایش عملکرد مغز و در نتیجه آرامش بیشتر شما میشود. همچنین از شما دربرابر فشارهای عصبی و اضطراب محافظت میکند. ماچا سموم بدن را دفع میکند و به بهبود عملکرد کبد و کلیه کمک میکند.
فواید ماچا
- سرشار از آنتی اکسیدان: ماچا حاوی مقداری آنتی اکسیدان به همراه کافئین میباشد که میتواند از آسیبهای سلولی و از بیماریهای مزمن جلوگیری کند.
- محافظت از کبد: برخی مطالعات نشان داده اند که ماچا میتواند از آسیب کبدی جلوگیری کرده و خطر بیماری کبدی را کاهش دهد. با این حال، مطالعات بیشتری برای بررسی تأثیرات آن بر انسان در جمعیت عمومی مورد نیاز است.
- تقویت عملکرد مغز: تحقیقات نشان دادهاند که چای سبز ماچا باعث افزایش دقت، حافظه و زمان واکنش میشود. همچنین حاوی کافئین و ال تیانین است که میتواند جنبههای مختلف عملکرد مغز را بهبود بخشد.
- جلوگیری از سرطان: آزمایش و مطالعات روی حیوانات نشان داده است که ترکیبات موجود در چای ماچا ممکن است از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری کند.
- افزایش سلامت قلب: مطالعات نشان میدهد که چای سبز ماچا میتوانند چندین عامل خطر بیماریهای قلبی را کاهش دهند.
- کاهش وزن: چای سبز ماچا بطور مستقیم یا غیر مستقیم با کاهش تری گلیسرید اضافی، افزایس متابولیسم و بهبود استقامت در طی ورزش به کاهش وزن کمک میکند.
- تقویت پوست: ماچا به واسطه ترکیباتی که دارد با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند و از آسیبهای ناشی از آنها بر پوست جلوگیری میکند.
ماچا چیست
