بلوبری نوعی گیاه گلدار با میوه ای توت مانند به رنگ آبی تیره یا بنفش است. این میوه بومی شمال امریکا بوده و طعم آن شیرین است.
فیبر ، پتاسیم ، فولات ، ویتامین C ، ویتامین B6 و محتوای فیتون مغذی در بلوبری از سلامت قلب حمایت می کند
عدم وجود کلسترول در بلوبری نیز برای قلب مفید است. محتوای فیبر به کاهش مقدار کلسترول در خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند
مهم ترین فواید آن عبارتند:
کاهش وزن و لاغری
استفاده از بلوبری به دلیل دارا بودن فیبر بالا باعث احساس پر شدن معده و کاهش اشتها می شوند. احساس سیری برای مدت طولانی می تواند باعث کاهش مصرف کلی کالری شود. بلوبری باعث هضم بهتر، کاهش وزن و احساس سیری ولاغری میشود. تحقیقات نشان داده است که مصرف مداوم بلوبری خشک شده باعث تسریع در از بین بردن چربی های شکمی و پهلوها میشود.
استخوانهای قوی و سالم
بلوبری غنی از ویتامین K است و حدود ۲۳.۸ میکروگرم ویتامین در هر یک چهارم فنجان وجود دارد. این میزان ۲۰ تا ۲۶ درصد از نیاز روزانه توصیه شده به ویتامین K را برای بدن فراهم میکند. ویتامین K در انعقاد خون نقش موثری دارد و برای سلامتی استخوان ها ضروری است. همچنین این ویتامین به بدن کمک می کند تا از کلسیم برای رشد و ساخت بافت استخوانی استفاده کند.
دفاع در برابر رادیکالهای آزاد
یک چهارم فنجان بلوبری شامل ۹.۵ میلی گرم ویتامین C بوده که بین ۱۱ تا ۱۳ درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین است. ویتامین C یک ویتامین محلول در آب محسوب شده و به رشد و بازسازی استخوان و بافت های بدن کمک میکند. بدن برای بهبود جراحات، ترمیم و حفظ بافت استخوان ها و دندان ها به ویتامین C نیاز دارد. همچنین ویتامین C به ساخت کلاژن کمک میکند که پروتئین موجود در ایجاد بافت رباطها، پوست، رگهای خونی، تاندونها و غضروف است. کلاژن فعالیت آنتی اکسیدانی دارد و تاثیرات مخرب رادیکالهای آزاد را کاهش میدهد. رادیکالهای آزاد ترکیبات ناپایداری اند که به DNA آسیب زده و میتوانند باعث بیماریهای قلبی و سرطان شوند.
پیشگیری از دیابت نوع ۲
بلوبری منبع بسیار خوبی از فیبر است. یک چهارم فنجان بلوبری خشک شده ۳ گرم فیبر دارد که ۱۰ تا ۱۲ درصد از نیازهای روزانه بدن به فیبر را تامین میکند. فیبر به عملکرد سیستم گوارشی و تنظیم حرکات شکمی کمک میکند. مطالعات بالینی نشان می دهد که مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر مانند بلوبری میتواند به پیشگیری از دیابت نوع ۲ کمک کند. مصرف فیبر میزان قند خون و انسولین را کاهش داده و میتواند میزان کلسترول را در بیماران مبتلا به دیابت بهبود بخشد.
بهبود سیستم قلبی-عروقی
بلوبری منبعی غنی از آنتوسیانینها است که فیتوکمیکالهایی قدرتمند بوده و رنگ آبی بلوبری به دلیل این ترکیبات است. آنتوسیانینها با رادیکالهای آزاد مبارزه میکنند. مطالعات آماری و بالینی نشان میدهد که ارتباط مستقیمی بین مصرف آنتوسیانینها و بهبود بیماریهای قلبی وجود دارد.
برای خرید پودر خالص بلوبری روی عکس زیر کلیک نمایید.
برای خرید بلوبری خشک شده روی عکس زیر کلیک نمایید.