کینوا که به خاویار گیاهی معروف است در کشورهای غربی مصرف آن به عنوان جایگزین سالمتر غلاتی از جمله گندم محبوبیت زیادی پیدا کرده است. کینوا به عنوان پروتئین گیاهی برای گیاهخواران مفید است و میتواند جایگزین گوشت حیوانی باشد. علاوه بر کمک به رشد ارگانیسم بدن، گرما و انرژی بدن را حفظ می کند و یک رژیم غذایی کامل و متعادل برای همه به خصوص برای گیاه خواران است و همچنین به علت دارا بودن فیتواستروژن از ایجاد سرطان سینه ، بیماری های قلبی و پوکی استخوان جلوگیری می کند. کینوا سرشار از پروتئین و یک جایگزین عالی برای برنج محسوب می شود. این غله ی کامل باعث ایجاد سیری طولانی مدتی می شود.
ارزش غذایی کینوا
یک فنجان کینوا، 200 کالری، 8 گرم پروتئین، 5 گرم فیبر، 15 درصد از نیاز روزانه ی بدن به آهن و 3 درصد از نیاز روزانه ی بدن به کلسیم را داراست. کینوآ، مس، ویتامین های گروه ب، منیزیم، منگنز و فسفر نیز دارد. کینوا دارای خواص ضدالتهابی بوده و مصرف آن به رشد باکتری های مفید در روده ی بزرگ کمک می کند. کینوا را پروتئین کامل می دانند چون مقادیر زیادی اسید آمینه ی ضروری دارد.
خواص کینوا
لاغری و کاهش وزن
خوردن کینوآ مانع افزایش وزن شده، کیفیت لیپید خون را بالا می برد و واکنش نسبت به استرس اکسیداتیو را بهبود می بخشد. ارتباط مثبت بین کینوآ و کاهش وزن به دلیل داشتن فیبر زیاد و پروتئین بالاست.
منبع غنی از فیبر
کینوا بیشتر از دانههای غلات فیبر دارد. زمانی که فیبر زیادی از طریق مواد خوراکی وارد دستگاه گوارش میشود، به راحتی در جریان حرکتی این سیستم قرار میگیرد و در حین عبور مواد سمی را با خود از بدن دفع میکند.
خواص آنتی اکسیدانی
کینوا حاوی آنتی اکسیدانهای گیاهی به نام فلاونوئید است که مزایای بسیاری بر سلامتی انسان دارند. کامپفرول و کوئرستین دو نوع از این فلاونوئیدها با خواص ضد التهابی، ضد ویروسی، ضد سرطانی و ضد افسردگی هستند که در این گیاه وجود دارند. این مولکولها با رادیکالهای آزاد مضر در بدن مقابله میکنند و میتوانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند
کینوا سفید، قرمز و سیاه چه تفاوتی با هم دارند
دانههای کینوا در رنگهای سفید، قرمز و سیاه وجود دارد. کینوا سفید که کمی به زرد متمایل است را به نام کینوا طلایی هم میشناسند. این دانهها ظریفتر و سبکتر از بقیه رنگها هستند و بعد از پخت نرمتر میشوند
کینوا قرمز بعد از پخت به رنگ قهوهای دیده میشود و کمی شیرینتر است. این دانههای قرمز که بعد از پخت بافت خود را بیشتر حفظ میکند، برای تهیه سالاد مناسبتر هستند.
کینوا سیاه هم از دانههای سفید شیرینتر است و بعد از پخت هم به همین رنگ دیده میشود.
برای خرید این محصول روی عکس زیر کلیک نمایید.