ماچا

فواید شگفت انگیز چای ماچا

محبوبیت ماچا اخیراً بسیار بالا رفته است ، تا جایی که در بسیاری از کشورهای جهان از آن در غذاها ، نوشیدنی ها ، چای ها و حتی دسرها نیز استفاده می‌کنند. ماچا همانند چای سبز از گیاه Camellia sinensis به دست می آید. با این حال ، شرایط رشد آن متفاوت است و مشخصات مغذی منحصر به فرد خود را دارد. این چای حاوی مواد مغذی از کل برگ چای است که منجر به مقدار بیشتری کافئین و آنتی اکسیدان ها نسبت به چای سبز می شود.

مطالعات روی ماچا و اجزای آن مزایای مختلفی از جمله: محافظت از کبد ، ارتقاء سلامت قلب و حتی کاهش وزن را کشف کرده است. در این مقاله به 7  فایده بسیار مهم ماچا که تحقیقات علمی صحت آنها را تایید کرده اند، می‌پردازیم:

1.سرشار از آنتی اکسیدان

گنجاندن ماچا در رژیم غذایی می تواند میزان مصرف آنتی اکسیدان شما را افزایش دهد ، که ممکن است به جلوگیری از آسیب سلولی و حتی کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری مزمن دیگر کمک کند.

آنتی اکسیدان  Epigallocatechin gallate یا EGCG  مهم ترین جزء موجود در ماچا است. این آنتی اکسیدان به همراه کافئین موجود در ماچا، سیستم عصبی مرکزی را تحریک کرده و چربی را در جریان خون آزاد می‌کند و در نتیجه بدن می‌تواند از چربی به عنوان سوخت استفاده کند.

واحدی که برای سنجش میزان آنتی اکسیدان موجود در غذاها استفاده می شود ORAC  (ظرفیت جذب رادیکال های اکسیژن) نامیده می شود. ORAC مجموعه ای از آزمایش های کنترل شده است که توسط موسسه ملی سلامت و دانشگاه Tuft آمریکا صورت گرفته است که میزان آنتی اکسیدان موجود در غذا ها و نوشیدنی ها را نشان می دهد. هرچه میزان ORAC برای یک ماده غذایی بیشتر باشد میزان آنتی اکسیدان های موجود در آن بیشتر است. ماچا با دارا بودن 1573 واحد ORAC بیشترین میزان آنتی اکسیدان را داراست .

خلاصه:

ماچا حاوی مقداری آنتی اکسیدان به همراه کافئین می‌باشد که می‌تواند سیستم عصبی مرکزی را تحریک کرده و چربی را در جریان خون آزاد کند، در نتیجه بدن می‌تواند از چربی به عنوان سوخت استفاده کند. همچنین آسیب‌های سلولی را کاهش داده و از بیماری های مزمن جلوگیری می‌کند.

2.به محافظت از کبد کمک می‌ کند

کبد دومین عضو حیاتی بدن است که مهمترین نقش را در دفع سموم ، متابولیسم داروها و پردازش مواد مغذی دارد. برخی از مطالعات نشان داده اند که ماچا می‌تواند از سلامت کبد شما محافظت کند. در طی یک مطالعه به موش های صحرایی دیابتی به مدت 16 هفته ماچا داده شد.پس از پایان این تحقیق، دریافتند که این ماده از آسیب به کلیه ها و کبد جلوگیری می کند .

یک مطالعه دیگر که به بررسی  تاثیر ماچا بر بیماری کبد چرب غیرالکلی 80 نفر،می‌پرداحت; نشان داد کسانی که روزانه  500 میلی گرم چای ماچا به مدت 90 روز مصرف کردند‌،پس از 12 هفته ، سطح آنزیم های کبدی آنها به میزان قابل توجهی کاهش یافت. و آسیب کبدیشان تا حدودی بهبود یافت.

خلاصه:

برخی مطالعات نشان داده اند که ماچا می تواند از آسیب کبدی جلوگیری کرده و خطر بیماری کبدی را کاهش دهد. با این حال ، مطالعات بیشتری برای بررسی تأثیرات آن بر انسان در جمعیت عمومی مورد نیاز است.

3.عملکرد مغز را تقویت می کند

کافئین موجود در چای ماچا به تدریج وارد بدن می شود و سطح انرژی بدن را به طور ثابت در طول 3 الی 4 ساعت بالا می برد . علت پایداری انرژی حاصل از نوشیدن ماچا این است که ماچا دارای آمینواسیدی کمیاب به نام ال تیانین می باشد که به بدن شما کمک می کند تا کافئین را به نحوی متفاوت استفاده نماید ، در واقع ترکیب کافئین و ال تیانین باعث اثر معجزه آسای چای ماچا می‌شود.

ال تیانین باعث افزایش فعالیت موج آلفا در مغز می شود ، که ممکن است به ایجاد آرامش و کاهش سطح استرس کمک کند. همچنین باعث تقویت حافظه و کاهش زمان واکنش دادن مغز شود.

خلاصه:

تحقیقات نشان داده‌اند که ماچا باعث افزایش دقت ، حافظه و زمان واکنش می شود. همچنین حاوی کافئین و ال تیانین است که می تواند جنبه های مختلف عملکرد مغز را بهبود بخشد.

4.می‌تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند.

ماچا پر از ترکیبات تقویت کننده سلامتی  مانند: آنتی اکسیدان کاتچین  EGCG  می‌باشد، که مشخص شده دارای خواص ضد سرطانی قوی است. برخی از آنها در کاهش اندازه تومورهای سرطانی و یا کند کردن سرعت رشد سلولهای آن موثر هستند.

خلاصه:

آزمایش و مطالعات روی حیوانات نشان داده است که ترکیبات موجود در ماچا ممکن است از رشد سلول های سرطانی جلوگیری کند.

5.افزایش سلامت قلب

بیماریهای قلبی علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است و حدود یک سوم کل مرگ و میر در افراد بالای 35 سال را شامل می شود .برخی از مطالعات نشان داده اند که نوشیدن چای سبز ، که دارای مشخصات مغذی مشابهی با ماچا است ، ممکن است به محافظت در برابر بیماری های قلبی کمک کند. چای سبز ممکن است با جلوگیری از اکسیداسیون کلسترول LDL  از شما در برابر بیماری های قلبی محافظت کند.

خلاصه:

مطالعات نشان می دهد که چای سبز و ماچا می توانند چندین عامل خطر بیماری های قلبی را کاهش دهند.

6.کاهش وزن

به هر مکمل کاهش وزن نگاهی بیندازید و به احتمال زیاد “عصاره چای سبز” را که در ترکیبات ذکر شده مشاهده می کنید. چای سبز به دلیل توانایی منحصر به فرد خود در کاهش وزن شناخته شده است. در واقع ، مطالعات نشان می دهد که می‌تواند به افزایش متابولیسم و چربی سوزی کمک کند. در زیر به تعدادی از این روش‌های کاهش وزن ماچا اشاره شده است:

کاهش تری گلیسیرید اضافی

هنگامی که قند و چربی وارد بدن می‌شوند به یک ماده‌ی ضروری به نام تری گلیسیرید، سنتز می‌شوند. این فرایند سنتز در روده‌های کوچک و کبد انجام می‌شود و تری گلیسیرید از طریق جریان خون به سایر بخش‌های بدن منتقل خواهد شد. تری گلیسیرید، یک ماده بسیار مهم است زیرا انرژی مورد نیاز برای کمک به عملکردهای مختلف بدن را فراهم می‌کند. با این‌حال، مشکل زمانی به وجود می‌آید که مقدار اضافی‌تری گلیسیرید در بدن وجود داشته باشد. تری گلیسیرید اضافه به چربی تبدیل خواهد شد و این مسئله می‌تواند منجر به چاقی شود. ماچا می‌تواند با خطر تری گلیسیرید بیش از حد مقابله کند زیرا دارای مقدار زیادی پلی فنول است. پلی فنول‌ها با فعال کردن یک آنزیم خاص در بدن، تری گلیسیرید اضافی را حل خواهد کرد. این بدان معناست که اگر بطور منظم ماچا بنوشید، مقدار چربی در بدن شما کاهش خواهد یافت.

افزایش متابولیسم

مصرف چای ماچا به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی کاتچین EGCG،فرآیند ترموژنیک ( سوزاندن کالری ها) را در بدن از ۱۰ %  تا ۴۳% افزایش می دهد.

بهبود استقامت در طول ورزش

ورزش، یکی از مؤثرترین راه‌ها برای کاهش وزن است. ورزش، نه تنها کالری می‌سوزاند بلکه سطوح انرژی را افزایش می‌دهد و نقش مهمی در عضله سازی ایفا می‌کند. پلی فنول کاتچین که در ماچا موجود است ، سلول‌های عضلانی و کبد شما را تحریک می‌کند تا از اسیدهای چرب بیشتری استفاده کنند. در نتیجه بدن شما با سرعت کمتری از کربوهیدارت‌ها استفاده خواهد کرد . با باقی ماندن کربوهیدرات‌های بیشتر در بدن‌تان، شما می‌توانید برای مدت زمان طولا‌نی تری ورزش کنید و بدن شما ، کالری بیشتری خواهد سوزاند.

خلاصه:

چای سبز ماچا بطور مستقیم یا غیر مستقیم با کاهش تری گلیسرید اضافی ، افزایس متابولیسم و بهبود استقامت در طی ورزش به کاهش وزن کمک می‌کند.

7.سلامت پوست

ماچا حاوی مقدار زیادی کلروفیل است . این ماده یک سم زدای بسیار قوی است که می تواند مواد مضر را حذف کرده و با رادیکال های آزادی که به سلول های پوست آسیب می زنند ، مبارزه می کند . ماچا به خصوص برای آکنه بسیار مناسب است چرا که می تواند تولید چربی پوست را کاهش دهد .

خلاصه:

ماچا همانند چای سبز از گیاه Camellia sinensis به دست می آید. با این حال ، شرایط رشد آن متفاوت است و مشخصات مغذی منحصر به فرد خود را دارد. ماچا حاوی مواد مغذی از کل برگ چای است که منجر به مقدار بیشتری کافئین و آنتی اکسیدان ها نسبت به چای سبز می شود.

مهم ترین فواید چای ماچا عبارتند از :

  • افزایش چربی سوزی به علت وجود آنتی اکسیدان EGCG
  • جلوگیری از سرطان ، به علت وجود پلی فنول
  • ایجاد آرامش و افزایش تمرکز ، به علت وجود ال تیانین
  • کاهش ابتلا به دیابت نوع 2 ، به علت کاهش میزان گلوکز ناشتا
  • افزایش سلامت پوست و برطرف کردن آکنه ، به علت وجود آنتی اکسیدان

نوشته های مشابه